Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Maradékmentő recept – ki ne dobd a száraz pékárut!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Manapság egyre nagyobb probléma a pazarlás. Hajlamosak vagyunk túl sok élelmiszert vásárolni, főleg ha vendégeket várunk vagy tudjuk, hogy zárva lesznek 1-2 napig a boltok. A mi családunkban ez főleg a kenyérfélékre igaz. Ha vendégül látjuk a családtagjainkat, barátainkat, mindig szeretünk többféle pékáruval készülni, hogy mindenki találjon a szájízének valót. Ezzel csak az a baj, hogy a péktermékek nem mindig fogynak el, és nincs mindig kedvem zsemlemorzsát készíteni a száraz kenyérből.

Ez a maradékmentő recept tökéletes, ha sok kenyér, kifli, zsemle van otthon, az sem baj, ha már szinte kő kemény. 

Hozzávalók:

30 dkg kenyér/kifli/zsemle

3 tojás

275 ml tej

só, bors

1 csokor petrezselyem

1 hagyma

ízlés szerint szalonna

A péktermékeket feldaraboljuk, (minél kisebb darabokra szeljük, annál könnyebb dolgunk lesz a massza összeállításakor) majd egy tálba tesszük. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kockára vágott hagymát és a tejet. Ízlés szerint kockázott szalonnát is tehetünk bele. Kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszát egy kuglófsütőbe kanalazzuk. Hagyjuk állni néhány percet, addig elő tudjuk melegíteni a sütőt 200 fokra. Légkeveréses módban 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Az elkészült finomságról szívesen fogadunk fotókat!