Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A könyv megjelenését a 27 évesen elhunyt énekesnő negyvenedik születésnapjához időzítik. Az előszót Amy Winehouse szülei jegyzik.

Idén Amy Winehouse: In Her Words címmel adják ki Amy Winehouse brit énekes-dalszerző naplóit és dalszövegeinek kéziratait. A könyv augusztus 29-én jelenik meg, két héttel az énekesnő születésének negyvenedik évfordulója előtt.
 

A Rolling Stone magazin cikke szerint a könyv betekintést nyújt a 27 éves korában elhunyt énekesnő életébe. A színes képekkel illusztrált, 288 oldalas kötetet a HarperCollins adja ki a Winehouse család jóváhagyásával.

A könyv előszavát szülei – Janis és Mitch Winehouse – jegyzik. Az énekesnő hagyatékát kezelők az In Her Words című könyv eladásából befolyó összes jogdíjat, legalább 70 ezer fontot (30 millió forintot) az Amy Winehouse Alapítványnak utalják át.

 

Az alkohol- és gyógyszerfüggőségben szenvedő énekesnő 2011 júliusában halt meg.
Lisa Sharkey, a HarperCollins szerkesztője szerint a „rendkívül személyes és feltáró könyv“ a művész személyes gondolatait, érzelmeit is bemutatja.