Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meghosszabbították a beadási határidőt május 30-ig.  Az Év háza, a legrangosabb hazai, független, szakmai pályázat, melyen 2021. január 1-je után készült munkáikat a tervezők családi ház és középület főkategóriákban mérettethetik meg.

Újdonság, hogy ezúttal a társasházak között is keresni fogja a zsűri a leginkább példamutatót!

A zsűri ezúttal is a két abszolút fődíj mellett a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai különdíjait és öt támogatói különdíjat oszt ki.

 2023-ban is fontos a közönség véleménye

Megkérdezik a nagyközönség véleményét mindkét kategóriában a közösségi oldalon indított szavazáson.  Érdekesség egyébként, hogy az elmúlt évek közönségszavazásán, a nagyközönség véleménye eltért a zsűriétől, hiszen a nem szakmabeliek mást látnak egy-egy épületben, mint amit a szakmai grémium keres, vagy egy épület kapcsán fontosnak ítél meg.

Pályázati feltételek és határidők

Az országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton az elmúlt valamivel több, mint két évben, azaz 2021. január 1-je után megépült családi házak, nyaralók, és idéntől társasházak tervezői nevezhetik munkáikat, illetve az ebben az időszakban elkészült középületek is a neves Bíráló Bizottság asztalára kerülnek.

A pályaművek beadása: 2023. május 30. 16:00
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás 2023. szeptember 29.

(fotó: illusztráció, pixabay)