Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Még mindig sok a beteg, Győr és környéke az egyik legfertőzöttebb

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 55 100-an fordultak múlt héten orvoshoz influenzás tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Győr és környéke továbbra is a legfertőzöttebbek közé tartozik. 100 ezer lakoshoz viszonyítva, több mint 800 beteg fordult influenza-szerű megbetegedéssel orvoshoz.

Akut légúti fertőzés tüneteivel 286 ezren jelentkeztek orvosnál. A 8. héten – február 19. és 25. között – az influenzás betegek 40,3 százaléka volt gyerek, 29,1 százaléka a 15-34 évesek, 22,5 százaléka a 35-59 évesek és 8,1 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az adatok szerint múlt héten az országban hét közigazgatási területen nőtt, tizenkét területen csökkent, és egy területen – Budapesten – nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Az írták: a vizsgált légúti mintákban az influenza pozitivitási arány 41,1 százalék, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 2,5 százalék volt.