Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Győrben enyhe emelkedést tapasztaltak

A vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Győrben és Székesfehérváron, míg csökkenés az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Tatabányán, Zalaegerszegen és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs településeken – írták.

Alacsony koncentráció jellemzi városunkat

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Zalaegerszegen, Győrben, Tatabányán, a budapesti agglomeráció mintájában és Budapest északi részén az "alacsony", máshol a "mérsékelt" tartományba esik.

Csökkenhet az influenzás megbetegedések száma

Közölték azt is, hogy a 8. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben országos átlagban csökkent. A Népegészségügyi Központ szerint, az aktuális eredmények alapján a következő hetekben az influenza esetszámok csökkenése várható.