Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Megérkezett a meteorológiai ősz

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép nyárias időre készülhetünk ma, de az Időkép jelentése szerint egy hidegfront átmenetileg megszakítja a szeptember eleji nyarat, jövő hét elejétől azonban gyorsan visszatér a meleg.

Remek idővel indul a hétvége, szombaton a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet délutánra 27 és 32 fok fok közé emelkedik, akár strandolhatunk is. Egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északi-északkeleti határ közelében alakulhat ki a délutáni, kora esti órákban.

A meteorológusok szerint vasárnap északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, amiket főként keleten, északkeleten helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Feltámad az északnyugatira forduló szél, erős, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek – írja az Időkép.

A csúcshőmérséklet északkeleten 23-25, máshol 26 és 31 fok között alakul majd, záporokat, zivatarokat követően viszont több fokkal lehűlhet a levegő.