Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Meggondolta magát! – Súlyos balesetet okozott a kamionsofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy kamionsofőrrel szemben, aki elnézte az autópálya lehajtóját, majd szabálytalanul tért vissza a forgalmi sávba és ezzel balesetet okozott. 

A vádirat szerint az 54 éves férfi tavaly februárban közlekedett az M1-es autópályán. Mosonmagyaróvár térségében elnézte a lehajtót, és már kisorolt a forgalmi sávból, mikor észlelte, hogy nem itt szeretné elhagyni az autópályát. Ekkor szabálytalanul, hirtelen kormánymozdulattal visszakormányozta a már lassuló járművét a külső forgalmi sávba. Erre már nem tudott reagálni az ott haladó lengyel sofőr, és az általa vezetett kamionnal a szabálytalan teherautó hátuljának ütközött.

Az esetet térfigyelőkamera is rögzítette: 

A balesetben a vétlen fél, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabálytalankodó sofőr ellen az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés, valamint indítványozták, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.