Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megkezdődött a lombgyűjtés Győrben

A hűvösebbre fordult az időjárás következtében, megindult a levélhullás Győr közterületein, ezzel párhuzamosan pedig a Győr-Szol megkezdte a lombgyűjtést. Jelenleg a lombos fákkal szegélyezett közutakon, járdákon zajlik a munka. – közölte a szolgáltató. 

A munka azokban az utcákban indult, amelyekben nagyobb, idősebb fák találhatóak, így például a Damjanich, a Bartók Béla, a Szent Imre utcában, az Ifjúság körúton tűntek fel először a közszolgáltató gépei és munkatársai.  Az utak, járdák mentén nagy teljesítményű lombszívó és seprőgépek dolgoznak, a gépek tevékenységét kézi munkaerő is segíti.

A lombgyűjtési program összeállításánál a Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre, ahol gyalogosközlekedés, járműforgalom zajlik. Az utcai sorfákkal szegélyezett részeken korábban és nagyobb gyakorisággal végzik a munkát, mint a fákkal övezett zöldterületeken, ahol később kezdődik meg a gyűjtés. A zöldterületeken a nyáron fűnyírásra használt, de a lomb hatékony összegyűjtésére is alkalmas, többfunkciós kisgépek is dolgoznak majd.

A város területén ezekben a hetekben három 5-6 fős csoport dolgozik, a lombhullás intenzívebbé válásával ez a szám a későbbiekben megduplázódik.  

Az egyszerre, nagy mennyiségben lehulló leveleket a város teljes területéről nem lehet egy-két nap alatt összegyűjteni és elszállítani. A szolgáltató dolgozói valamennyi érintett városrészre.