Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Meglopta a szüleit, hogy drogot vehessen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, majd az ellene indult újabb büntetőeljárások miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki többször meglopta a szüleit azért, hogy pénzhez jusson, amit drogokra költött. 

A vádirat szerint a jelenleg 28 éves férfi szüleivel közös otthonából, Győrből 2020-ban készpénzt, televíziót és különböző gépeket, elektronikai cikkeket tulajdonított el 134.800 forint értékben. A használati tárgyakat eladta azért, hogy az így kapott pénzösszegből kábítószert vásároljon.
A szülei ezt követően felszólították arra, hogy távozzon az ingatlanból, aminek a férfi eleget is tett. Ezt követően 2020 augusztusában egy éjjel visszatért a családi házhoz, felfeszítette a melléképület ablakát, ahonnan eltulajdonított egy hangszórót és egy pár férfi cipőt összesen 25.000 forint értékben.

A férfi utóbb a szüleinek okozott teljes kárt megtérítette, így az ügyészség 2021 januárjában a férfival szemben feltételes ügyészi felfüggesztésről határozott azért, mert magatartásának kedvező változása volt remélhető.

A feltételes felfüggesztés ideje alatt azonban a férfi ellen több lopási cselekmény miatt is újabb eljárások indultak, ezért az ügyészség az eljárás folytatásáról határozott. Jelenleg az ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.