Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elérzékenyülve vette a lapot. Egy karácsonyi koncerten az elsősorban kórusdarabjairól ismert, népszerű angol zeneszerző, John Rutter stílusát parodizáló darabba kezdett bele az énekkar – a komponista jelenlétében. A vicces dallamok sikert arattak a célszemélynél.

John Rutter napjaink egyik legnépszerűbb komponistája

Idén hetven éves. Mzsikái érzelmekra hatnak, rendkívül dallamosak. Ezt használták ki a meglepetés során. Egy kis részlet a dalból:

„El tudod hinni? Ez nem Rutter. De egy kicsit hasonlít arra, ahogyan ő ír dalokat. … Itt jön a kórus, a dallam a szopráné. Gyakran zongorával éneklik. … Itt volt egy hangnemváltás, hogy ki tudjuk énekelni a hangokat. Máskülönben rosszul szólna, ki tudja, miért.”

Az edinburgh-i Pitchraft kórus előadását nagy szeretettel fogadta az művész. 

„Életemben először nem jutok szóhoz"

 – fogalmazott közönségének.

"Azt gondoltam, milyen gyönyörű szép ez a muzsika. De mintha valahonnan ismerős lenne, bár nem is tudom, mire emlékeztet."

Hogy hazánkban volt-e arra példa, hogy valakit ily módon meglepjenek, nem tudjuk. Mindenesetre egy egy ilyen meglepetés nem csak a közönségnek jelenthet örök élményt. Kétségkívül a címzettnek is könnyeket csalhat a szemébe. Persze nem csak a nevetéstől. Hanem a meghatottságtól is.