Megújul a Jázmin utcai iskola Tatán

iskola

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében újul meg a Jázmin utcai iskola Tatán.

A Tatabányai Tankerületi Központ sikeresen pályázott, és nyert 1,2 milliárd forintot – az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében – a Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. Ebből az összegből csaknem 100 millió forintot a Jázmin utcai tagintézmény felújítására fordítottak. A belső munkálatok augusztus 31-én be is fejeződnek. Ebből az alkalomból tájékoztatót tartottak az oktatási intézményben, ahol André Zsuzsanna, az 55 éves iskola tagintézmény-vezetője köszöntötte a megjelenteket, többek között Bencsik Jánost, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjét, miniszterelnöki biztost, Verecki Judit tankerületi igazgatót és dr. Takács Ádám szakmai vezetőt, valamint Michl József polgármestert.

Michl József örömét fejezte ki, hogy ez a projekt elindulhatott, mert, ahogy fogalmazott az oktatás a városvezetés szívügye is. Vereckei Judit azt emelte ki, hogy három, megyei sikeresen pályázó közoktatási intézmény közül a legnagyobb uniós támogatást a Vaszary kapta, és a kivitelezés a Jázmin utcai iskolában kezdődött.

Dr. Takács Ádám elismeréssel szólt a beruházást övező együttműködésről, összefogásról, majd megemlítette, hogy a projekt 100 százalékos támogatottságú. Bencsik János országgyűlési képviselő, a Tatai-medence közoktatási fejlesztései mellett, amelyek Bajon, Szárligeten és Tatabányán valósulnak meg, azt is hangsúlyozta, hogy a Vaszary-iskola felújításához kapcsolódó tornaterem-építéshez plusz forrásra lesz szükség, mert a pályázat nyújtotta 1 milliárdos támogatást ezt már nem teszi lehetővé.

Sportpálya
A Jázmin utcai általános iskolában a belső munkálatok úgy, mint burkolat-, nyílászáró- és fűtőtestcsere, valamint mosdófelújítás és akadálymentesítés, befejezése mellett már az előkészítés fázisában tartanak – a tagintézményt érintő projekt részeként – a kültéri, 15×24 méteres, öntött rekortán pálya kialakítását elősegítő munkálatok. A kivitelező szándéka szerint ez a létesítmény legkésőbb decemberre valósul meg.

Forrás: kemma.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó