Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megújult a Répce Úti Gondozóház

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a Répce Utcai Gondozóház, Idősek klubja, Gondozási központ épületének energetikai korszerűsítése. 

A beruházás egy pályázatnak köszönhetően valósult meg, amelynek részeként több mint 166 millió forint európai uniós és magyar állami támogatásból, valamint az Önkormányzat által biztosított mintegy 22 millió forintos önrészből újult meg az épület.

A projekt célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása volt a 20 férőhelyes Répce utcai intézményben. A fejlesztés hatására jelentősen javult az épület hőtechnikai adottsága, csökkent a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükség a jövőben. 

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez. A munkálatok során megtörtént a külső homlokzati falak szigetelése, a lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel, a tető vízszigetelése, a nyílászárók részleges cseréje, a hőleadók cseréje, valamint szabályozhatóvá tétele. A projekt során kiépült egy napelemes rendszer és megvalósult az akadálymentesítés is.