Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megvan a három „legjobb” torta

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021. évre pályázatot hirdetett Győr városi rangra emelésének 750. évfordulója alkalmából a jubileumi év tortájának elkészítésére „Győr 750 Születésnapi torta” elnevezéssel.

A pályázók lehettek győri székhellyel rendelkező cukrászműhelyek, cukrászdák és egyéb vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások és egyéni vállalkozók.Magánszemélyek – egyéni vállalkozók kivételével – a pályázaton nem indulhattak.

Minden pályázó legfeljebb 2 db – egy hagyományos és 1 ” nem hagyományos – mentes ” alapanyagokból készülő – kreatív ötlet alapján megvalósított, lehetőleg magyaros ízvilággal, jubileummal vagy Győrrel összefüggésbe hozható tortával nevezhetett. Pályázni kreatív, új ötlet és saját recept alapján készített tortával lehetett.

Összesen 8 pályázó jelentkezett.

Szerda délelőtt döntött az 5 fős zsűri arról, hogy mely három torta jut a döntőbe.

Ezek alapján a : Bécsi Kávéház és Cukrászda, valamint a Habos-édesek és kávé, és a Pálffy Cukrászat édességei jutottak a legjobbak közé.

A döntő 2021. május 4-én. 12 órakor a győri városházán sajtótájékoztatóval egybekötött esemény lesz.

A nyertes pályázó a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatától tárgyjutalomban és tanúsító oklevélben is részesül.