Megvannak a Grammy-jelöltek, Beyoncé tarolhat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Amerikai Hanglemez Akadémia kihirdette az idei Grammy-jelölteket, akik 2021-ben zenéjükkel kiemelkedő teljesítményt értek el a zeneiparban. A legtöbb kategóriában Beyonce-t jelölték, aki így, az összjelölései számával az évek során, beérte férje, Jay-Z rekordját, mint a legtöbbet díjra jelölt művész a Grammy történetében.

Beyonce többek közt a három fő kategóriában – a legjobb dal, legjobb felvétel, legjobb album – is esélyes a díjra, a “Break My Soul” című slágerével és a “Renaissance” című albumával. Emellett idei 9jelölésével felzárkózott Jay-Z –hez, akit az zenei pályafutása során eddig 88-szor jelöltek Grammy-re, amivel ő tartja a rekordot a díj történetében. Valószínű, hogy ezután házaspárként újabb rekordot állítanak fel.

Kendrick Lamar a következő, legtöbb díjra jelölt előadó, őt nyolc kategóriában jelölték, míg Adele és Brandi 7, Harry Styles, Mary J. Blige, Future, DJ Khaled és a producer-dalszerző The-Dream mindannyian 6 kategóriában indulnak a Grammy-díért.

Idén öt új kategória született – köztük az év dalszöveg írójáé – amelyek az Amerikai Hanglemez Akadémia ügyvezetője szerint hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a zenei élet legnagyobb presztízzsel bíró díjátadója még változatosabb legyen.
A 65.Grammy-gálát 2023. február 5-én, Los Angelesben tartják.