Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Megvédte Európa-bajnoki címét Szabó Bence

Szabó Bence a győri Széchenyi István Egyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója a szolnoki Furkó Kálmánnal párban, címét megvédve aranyérmet szerzett könnyűsúlyú kettesben a müncheni multisport Európa-bajnokság evezős versenyén, közölte honlapján az intézmény. 

A kilenc sportág versenyeit magában foglaló multisport Európa-bajnokságot augusztus 11. és 21. között bonyolítják le Münchenben. A monstre rendezvényen vasárnap reális aranyesélye volt a magyar csapatnak, hiszen akkor tartották evezésben a könnyűsúlyú kettesek döntőjét, ahol Szabó Bence és Furkó Kálmán címvédőként állt rajthoz. A párosnak tavaly az olaszországi Veresében megrendezett Eb-n sikerült diadalmaskodnia, s az ellenfelek ezúttal sem tudták legyőzni őket: a második helyezett török egységre nyolc, míg a bronzérmes szlovénokra 15 másodpercet vertek rá, így elsőként lapátoltak a célba.

A kétszeres Európa-bajnok nemcsak a vízen akar bizonyítani, hanem – tudatosan készülve a sportpályafutása utáni időszakra – az iskolapadban is: a Széchenyi István Egyetemen most kezdi utolsó tanévét, és reményei szerint jövő nyáron átveheti diplomáját.

A versenyző számára a következő egy hónap is nagyon sűrű lesz. A most hétvégi országos bajnokságon hozzá kívánja segíteni a GYAC-ot, hogy megnyerje a klubok pontversenyét. A szeptemberi Egyetemi Európa-bajnokságon, majd a csehországi felnőtt világbajnokságon pedig az éremszerzést tűzte ki célul – az előbbin Szigeti Roland, a Széchenyi-egyetem hallgatója, míg az utóbbin Furkó Kálmán lesz a társa a hajóban.