Mélygarázs és közösségi tér épül Tatabányán

A belvárosban megkezdett építkezések nagy része az idén befejeződhet. Hamarosan elkészül a megyei könyvtár, és óriási ütemben zajlik a mélygarázs építése. Ez utóbbi elérte a szerkezet legmagasabb pontját, így bokrétaünnepet tartottak.

Az Árpád térrel egy szintbe kerülő hatalmas betonfelületen megtartott eseményen Geszler Norbert, a West Hungária Bau Kft. projekt­igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: az 5700 négyzetméteres közösségi tér és 280 férőhelyes mélygarázs építését bontási és nagytömegű földmunkával kezdték, s ezzel párhuzamosan gondoskodniuk kellett a víztelenítésről és közművilágításról is. A mélyalapozás során 5,5 kilométer hosszban cölöpalapot helyeztek el.

Bakos Géza, a Menzor BGMI Kft. ügyvezetője hozzátette: a mélygarázs épületének legmagasabb pontja a környező terepszinthez képest mindössze nyolc méterrel magasabb. Az épület kialakításához alvállalkozók segítségével hatalmas vasbeton szerkezetet hoztak létre az elmúlt hónapokban. Az Ács-Bau Kft. a szolgáltatóház teljes alapozásához csaknem 800 négyzetméter zsaluzatot épített és 1500 négyzetméter betont használt fel.

A Boga-Bau Kft. a födém zsaluzatát végezte el csaknem ötezer négyzetméteren. A beruházással kapcsolatban Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta: a projekt 2,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, s ehhez az önkormányzat 1,9 milliárddal járul hozzá. Év végére készül el a mélygarázs, amelynek tetejét látványos utcabútorokkal közösségi és rendezvénytérré alakítják. A szolgáltatóház 3,6 milliárdos beruházása pedig várhatóan jövőre fejeződik be.

Új arculatot ad
A belvárosban folyó nagy építkezések jelentős változást hoznak a város életében. A hamarosan elkészülő megyei könyvtár és a Megyeháza tér parkolójának helyén kialakított rendezvénytér új arculatot ad majd a városközpontnak.

Forrás: kemma.hu

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő