Mesefal Rábakecölön!

Rábakecöl egy igazi ékszerdoboz Győr-Moson-Sopron megyében!703 fős település ,a Dél-Rábaköz szélén helyezkedik el, Vas megyétől a Rába és a Kis-Rába választja el. A község első írásos említése 1162-ben található a levéltári feljegyzésekben, valaha királyi várbirtok volt.

A Rába folyón a vízi túrázók szívesen kötnek ki csónakjaikkal a ligetes ártérhez. A községen átvezet a Balatonra igyekvő kerékpáros turisták útvonala, most pedig gyönyörű mesefal épült két főút, a 8428-as, Vásárosfalu felől érkező, és a 8611-es Kapuvár felé vezető út kereszteződésénél, a falu központi helyén.

A szeptember végi nyárbúcsúztató keretében Harsányi Zotmund Bence, becenevén Makk, az InkSane Colors csapat tagja rekordot döntött, hisz háromfős csapata helyett, mindössze egy nap leforgása alatt, egymaga készítette el a Tündérkert játszótér mögötti csodaszép mesefalat.

Az országosan is elismert dunaújvárosi csapat nevéhez köthető a Molnár Ferenc születésének 140. évfordulójára kiírt nyertes pályamű elkészítése Pakson, ahol a Pál utcai fiúk jelenetét festették a falra több mint 150 m2 nagyságú felületen.

A Rábakecölön álló jellegtelen betonfal egy parkolót övez, de a játszótér is mögötte található, a megszépítését pedig Tuba Erik polgármester szervezte meg.

Az egyébként tetoválóművész Harsányi Zotmund Bence szeptember utolsó vasárnapján végzett a munkával. Szombaton kinyomtatta a képeket, felvázolta a falra azokat, majd másnap délelőtt 11-kor hozzákezdett a festéshez a graffitis festékszórójával, este hat órakor pedig már kész is lett a mű.

A speciális festékanyagot Kovács Tibor tetoválóművész biztosította, aki a Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány elnöke, a polgármester pedig rajta keresztül jutott el a nagyszabású munkát kiválóan kivitelező Bencéhez.

Előzetesen csak annyi instrukciót kaptam, hogy magyar mesefigurákkal rajzoljam tele a betonfalat, de azt sem tudtam, mekkora is az a fal. Aztán magam is meglepődtem, hogy ennyi idő alatt végeztem a húszméteres betonfallal, de hát teher alatt nő a pálma, mint tudjuk. A netről letöltött képeket összekollázsoltam, úgy vázoltam fel, igazán élvezetes rutinfeladat volt művészeti szempontból– mesélte el az alkotás folyamatát Zotmund Bence.

Forrás: sokszinuvidek.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó