Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van egy érdekes történeted, amely Budapesthez kapcsolódik, vagy elmesélnéd, hogy mi történt veled a fővárosban? Vagy csak meg szeretnéd mutatni, hogy milyen a te szemeddel az a városrész, ahol laksz? Meséld el a Budapest Brand-nek, vagy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak a történeted.

Nagyszabású tervek

Jövőre ünnepeljük a főváros egyesülésének 150. évfordulóját, amelynek megünneplésére a civil lakosságot és a művészeket közös alkotásra hívó projekttel készül a Budapest Brand a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral együttműködve, a Könyvfőváros program keretében, a Budapest 150 támogatásával.

23 fejezet

A Budapest Nagyregény minden kerületnek szentel egy külön fejezetet, végül mégis teljesen egybeolvasható lesz. A tervek szerin 2023. november 17-én jelenik meg. A 23 fejezetből álló könyvet 23 népszerű kortárs író állítja össze azon történetek alapján, amelyeket a városlakók beküldtek.

A maximum 4000 karakterből álló történeteket 2023. január január 31-ig lehet beküldeni a Budapest Nagyregény oldalán, ahol részletes tájékoztató is megtalálható.