Mészáros Krisztofer a válogatottban

Kihirdette az április 21-25 között Svájcban megrendezésre kerülő torna Eb-re utazó férfi keretet Kovács István, szövetségi kapitány.

A szakember döntése értelmében az elsőéves felnőtt tornász Balázs Krisztián (FTC-Telekom), Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám (mindketten KSI SE) Kállai Zoltán (BHSE), Mészáros Krisztofer (GYAC) és a nyújtón Európa-bajnoki bronzérmet szerző Vecsernyés Dávid (BHSE) alkotja a magyar csapatot.

A szakvezető elmondása szerint több tényező nehezítette a felkészülést. Betegség miatt esett ki Tomcsányi Benedek (GYAC), -aki biztos utazónak tűnt a fertőzése előtt- végül meggyógyult a betegségből, de az idő rövidsége miatt már nem tudná bepótolni a lemaradását. Ugyanez a helyzet Kiss Balázzsal is (BHSE) akinek nem jött rendbe a kificamodott ujja, sőt, még csak a napokban vették le a sínt a sérült testrészről, emiatt ő sem tarthat a csapattal.

Az is biztossá vált, hogy melyik tornász, mely szereken indul. Balázs Krisztián, Mészáros Krisztofer, Bátori Szabolcs mind a hat szeren versenyzik, Kállai Zoltán lovon, míg Vecsernyés Dávid a nyújtón méreti meg magát. Dobrovitz Ádám pedig talajon, gyűrűn ugráson és korláton szerepel majd.

A felkészülés további menetével kapcsolatban a szakember elmondta: a héten még Tatán készül az együttes, ezt követően egészen az április 17-i indulásig a fővárosban készül a válogatott.

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő