Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Meztelenül, szigonypuskával pontyra támadó orvhalászt fogtak Győrnél

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy régóta figyelt orvhalász, meztelenül úszva a folyóban szigonypuskájával lőtt pontyot hozott ki a partra. Az orvhalász ellen eljárás indult. 

A Sporthorgászegyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége osztotta meg a nem mindennapi eseményt a honlapjukon. Mint írják a halőrök egy ismerős autót láttak Győrnél, a szigetközi úton. Az éjszakai életben is ismert illetőt korábban egy másik helyszínen is figyelték halgereblyézés miatt, de elkapni akkor nem sikerült. 

Most azonban a kocsijánál várták a férfit. Az orvhorgász ekkor meztelenül, egy szigonypuskával a kezében és egy hátizsákkal indult neki a holtágnak. A férfi végül egy három kilogrammos ponttyal ballagott ki a vízből, amikor tetten érték. 

A halőrök visszatartották, rendőrt hívtak, akik a már nem makulátlan előéletű orvhalászt elvitték a kapitányságra. A Halőrök információi szerint a rapsic több esetben a parton rejtette el a kilőtt halakat, majd később visszament értük. 

Az orvhalász ellen a szövetség a rendőrségen és az illetékes halászati hatóságnál is feljelentést tett.

 

Fotó: Sporthorgászegyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége