Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megújult! Most érdemes újra ellátogatni a kúthoz. A nyári esték fénypontja lehet a látvány, a 20 méteres vízoszlop, és a zenére táncoló, pörgő-forgó vízsugarakat varázslatos fénye.


Megújult a szülinapi élménykínálat

A főváros alapításának 150. évfordulója alkalmából a zenélő kút még több látványt nyújt az arra sétálóknak. Most már nem csak színeket, de a vízpárára speciális technikával vetített filmeket is láthatunk, ha sötétedés után látogatunk ki a szigetre.

Tudtad?

A sziget a nevét Árpád-házi Szent Margitról, IV. Béla király lányáról kapta valamikor a 17. században, annak emlékére, hogy Szent Margit a sziget apácakolostorában élt a 13. században. A Margit-sziget név előtt a sziget Nyulak szigeteként, Urak szigeteként, Budai-szigetként és Boldogasszony szigetként volt ismert. A terület eleinte három szigetrészből állt, a 19. században egyesítették egy szigetté. 1900-ig csak csónakkal lehetett megközelíteni a Margit-szigetet. Ekkor épült meg a Margit híd szigetre vezető része, 1950-től pedig, az Árpád híd megépítését követően létrejött a sziget második kapcsolata is a szárazfölddel.

(fotó: Főkert Facebook oldala)