Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Minden korosztály számára kínál programot a győri Öt Templom Advent a második adventi hétre is.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Színházi előadások és templomi koncertek, szakrális és világi programok, estéről estére újabb ajánlattal készültek az Öt Templom Advent házigazda gyülekezetei és szervezői.

 

Csak Győrben látható nemzetközi produkciókkal startolt a 13. Öt Templom Advent. December 2-án Johannes Bär improvizációs szóló projektje a katolikus templomba varázsolta a hófödte Alpok karácsonyváró falvainak nosztalgikus zenei világát, korszerű elektronikus megoldásokkal emelve időtlenné az estét.

Az Öt Templom Advent ezen a héten szerdán Szent Miklós tiszteletére ünnepélyes vesperással folytatódott a katolikus templomban. A programon a Zeneakadémia Egyházzene Tanszakának hallgatói és tanárai végeztek zenei szolgálatot. A szertartást Lukácsi Zoltán kanonok vezette

December 8-án pénteken a Menház színháztermében Nizsai Dániel A Bábjátékos című egyszemélyes előadását láthatja a felnőtt közönség. A mozaikos portré Kemény Henrikről szól, akinek a sorsát a 20. századi Magyarország tragikus eseményei formálták. A bábművész élettörténetében felbukkannak híres játszótársai Hakapeszi Makitól Vitéz Lászlóig és megidéződik győri kötődése és zsidó származása is. December 9-én szombaton délután igazi családi program a Márkuszínház betlehemes előadása a  a görögkatolikus templomban. 

Mindenki ismeri Antoine De Saint-Exupéry: A kis herceg című művét, ám nem sokan láthatták még így, ilyen előadásban, mint azok, akik december 9-én 19 órakor ellátogatnak a Kossuth utcai református templomba. Vecsei H. Miklós mesél, minden szerepben, mintegy önmagával dialógban. Csorba Lóránt pedig dalokkal kíséri a történetet, beszáll a játékba, duetteznek a színpadon. Mindehhez jön még a vetítés, A kis herceg könyv eredeti, klasszikus ábrázolásai bukkanak fel, végig kísérve a történetet.

A programokat érdemes tovább is követni, mert szervezők a következő hetekre is számos meglepetéssel készülnek, hogy emlékezetessé varázsolják az ünnepi készülődést az öt templom utcájának templomaiban.