Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Mol: Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása

Az intézkedés olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel – közölte az olajtársaság.

A határozatlan időre szóló korlátozást azzal indokolták, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás, a hatásági ár miatt ugyanis rendkívül megugrott a kereslet. Az import eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás. Néhány napja, Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok, a kapacitáskiesés a Mol minden termékét érinti.

A Mol szerint 194 viszonteladót érint a változás, ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát; szeptemberben a Moltól a viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének 2,5 százalékát vásárolták meg. A társaság hangsúlyozta, hogy Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak, a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják. 

A Mol felel a piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért, amely teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel. 

A Vezess.hu információi szerint társaság csütörtökön arról tájékoztatta partnereit, hogy már péntektől korlátozza a tankolást az összes hazai töltőállomásán. Egy korábbi intézkedés tér vissza, azaz normál töltőoszlopon egy tranzakció keretében maximum 50 liter üzemanyagot lehet vásárolni. A gyorstöltő oszlopokon a tankolási limit 100 liter/tranzakció lesz.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com