Kezdőlap KÉK HÍREK

Nagy erőkkel vonultak a rendőrök, a TEK segítségét is kérték

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valakit meglőttek, sok vért vesztett, a támadók pedig még mindig az otthonában vannak. Ezzel hívta valaki a 112-t még szeptember 5-én. Azonnal beindult a gépezet. 

A váci Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet – lövedékálló mellényes rendőrök – lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték – írja a police.hu. 

Az egyik szomszéd azt mondta, ő nem hallott egy lövést sem, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel is. Ő váltig állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el. A helyzet tehát meglehetősen furcsa volt, mérlegelésre, illetve az akció lefújására azonban nem volt idő. 

A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt jutottak be a lakásba, ahol egy férfit találtak. Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem. Annál inkább látszottak a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték, hiába védekezett. A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem emiatt vitte kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, emellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.