Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy generáció nőtt fel rajtuk, és most visszatérnek!
Nincs menekvés:  Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa és Po novemberben felköltözik a Netflixre.
A bohócok sokáig vezették a gyerekeknek kitalált karakterek valójában horrorisztikus alakjait, aztán jöttek Tinky Winkyék. Felkel a csesemőfejű nap, aztán négy különböző színű, ugrabugráló, rettenetesen idióta, ufószerű babalény kezd mókázni.

Így:


A brit sorozat először 1997-ben jelent meg a BBC2-n, most pedig haladva a korral, megjelenik az egyik legnagyobb streaming felületen is. A sorozatot az amerikai színész és énekes Titus Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt) fogja narrálni.
Nem a Teletubbies az első, ‘90-es és kétezres évekből újrahasznált gyerekshow, bár az biztos, hogy a legbizarrabb. Korábban a Disney+ hozta vissza a magyar harmincasok szívéhez különösen közel álló Kacsameséket, a Hulu pedig a warneres Animániát – utóbbi ha névről nincs meg, innen már biztosan. A streaming platformok azokra a most kisgyerekeket nevelő korosztályra bazíroznak, akiknek ezek a mesék eredetileg szóltak.
Slágergyanú
A Teletubbies 2001-ig futott, aztán 2014-ben élesztették újra (miért?). A karakterek idén tavasszal feltűntek a Britian’s Got Talentben is Simon Cowell oldalán, aki segített nekik a slágerlisták éléig tornázni az Eh-oh nevű dalocskát. Figyelemre méltó. 
A Teletabik az USA-ban is a ‘90-es évek végén jelentek meg, itt a szélsőjobb (egész konkrétan Jerry Falwell televíziós hittérítő) támadta őket, mondván Tinky Winky meleg és a show egy az egyben káros a gyerekek morális életére nézve. Emiatt persze még többen voltak kíváncsiak a Teletabikra, Kenn Viselman, a show gyártócégének vezetője pedig örökérvényű bölcsességet osztott meg a világgal:
„Tinky Winky nem meleg. Nem is hetero. Ő csak egy karakter egy gyerekeknek szóló sorozatban. Szerintem hagynunk kellene, hogy a Teletabik játszhassanak Teletabi Földön. Nem kell őket behatárolnunk. ”