Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nagycsoportos gyermeke van? Ez a dátum fontos lehet!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos dátumra figyelmezteti a kisgyermekes szülőket az Oktatási Hivatal.

Legkésőbb január 18-án éjfélig adhatóak be a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.
A kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás az OH honlapján olvasható.

A tájékoztatás szerint a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló – 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született –, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles – 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született – gyermekek esetében kezdeményezhető.