Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy 25 éves férfi, Mamadou Safayou Barry tavaly májusban indult útnak a nyugat-afrikai Guineából Egyiptomba, abban bízva, hogy felveszik a jó nevű Al-Azhar Egyetemre. A házas, egygyermekes édesapának arra azonban nem volt elég pénze, hogy repülővel utazzon, így biciklire ült, annak tudatában, hogy egy több mint négyezer kilométeres út vár rá.

 

Négy hónappal később érkezett meg az egyetemhez, útja során pedig nem egy nehézség várta, többek között háromszor letartóztatták. Ám amikor Csádba ért, egy újságíró interjút készített vele, s közzétette a történetét az interneten. Mindez olyan hatással volt másokra, hogy többen is jelentkeztek, szeretnék kifizetni Barry repülőjegyét – írja a BBC.
 

Ám Will Smith-t is megérintette a férfi elhivatottsága és kitartása, ezért mindent elkövetett annak érdekében, hogy felvehesse vele a kapcsolatot. Barry alig akarta elhinni, hogy videóhívásban beszélhet a színésszel. Azért pedig elképesztően hálás volt, hogy Smith egy új biciklivel, egy laptoppal és repülőjegyekkel is megajándékozta, hogy meglátogathassa a családját.

„Azt akarom, hogy a világ hallja a történetedet” – mondta a színész a férfinak, aki meghatódva mondott köszönetet az ajándékokért. Smith YouTube-csatornáján egy videó is megjelent, amelyben elmesélik Barry történetét, valamint a színésszel való beszélgetését is rögzítik. Így kiderült, hogy az édesapa útja nem volt hiábavaló.

Ugyanis miután megérkezett Kairóba, felvették az egyetemre iszlám tanulmányokra, ezt követően pedig mérnöki képzésre is. Majd hozzátette, az egyetem ösztöndíjat is felajánlott neki. „Ha elkötelezed magad egy utazás mellett, az univerzum összefog, hogy segítsen neked” – mondta a színész Barrynek Paulo Coelhót idézve.