Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vádat emeltek a United Airlines egyik pilótája ellen, aki augusztus elején mindenki legnagyobb meglepetésére felkapott egy baltát és szétverte a denveri nemzetközi repülőtér parkolójában található egyik sorompót, mellyel a becslések szerint mintegy 700 dolláros kárt okozott.

A rendőrség szerint a pilóta, Kenneth Henderson Jones azt mondta nekik, hogy „egyszerűen elérte a holtpontját”. Az augusztus 2-án történt incidensről videó is készült.

A felvételen is látszik, hogy a 63 éves pilóta egy emberes méretű baltával felfegyverkezve lódul neki a parkoló egyik sorompójának, majd 23-szor lesújt rá. Egészen addig sorozta a sorompót, míg az le nem esett a helyéről.

Ezt követően Jones hosszasan dulakodik egy reptéri alkalmazottal, aki látta, hogy mi történt és megpróbálta elvenni a baltát a dühös pilótától. A pilóta végül csak azután adta át a baltát, miután a reptér egy másik alkalmazottja is közbelépett, és segített elvitetni a pilótát.

Az incidens után az Adams megyei hatóságok vádat emeltek Jones ellen garázdaság vétségével, s szeptember 25-én jelenik majd meg a bíróságon az ügyben. A szövetségi nyilvántartás szerint Jones nagyobb repülőgépek, például a 767-es és a 757-es repülőgépek vezetésére jogosult.