Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bár olyan világban élnénk, amiben az emberek nem turkálnak mások zsebében plasztikai beavatkozásokról adott számlák után kutatva, de sajnos Zac Efron példája rá a bizonyíték, hogy ettől az idilli állapottól még kétségbeejtően messze vagyunk. A színész korábban nem reagált az őt ért, egyébként teljesen alaptalan vádakra, most viszont, ha már úgy is szóba került egy vele készült interjúban, tisztázta a dolgot.

Egy évvel ezelőtt egy emberként gyanúsította meg a világ Zac Efront, hogy plasztikai beavatkozások miatt torzult el az arca. És valóban: az álla drasztikusan markánsabb lett, mint azelőtt, bár ehhez, és a döntéseihez valójában elég kevés beleszólása van a külvilágnak. Pont ezért Zac Efron nem siette el a magyarázatot sem, és egy évvel a virális videó megjelenése után tisztázta, mi történt az arcával. (A legszomorúbb az egészben, hogy egy Föld napja apropóján készült felvételről van szó, az ügy fontossága viszont úgy ahogy van, háttérbe szorult egy ennyire buta és felesleges kérdés miatt.)
Nem, nem feküdt kés alá, nem önként akart markáns Batman-állat, hanem egy baleset miatt torzult el az arca. A színész egy interjúban árulta el, hogy megcsúszott otthonában, beverte a fejét, aminek következtében elvesztette az eszméletét is. Amikor pedig magához tért, rémülten konstatálta, hogy törött állkapcsa gyakorlatilag lelóg az arcáról. Amit pedig túlzásba vitt beavatkozásként értelmezett a világ, azt a színész rágóizmainak hirtelen és túlzott növekedése okozta, amivel a sérülést igyekezett ellensúlyozni a szervezete, és amit fizikoterápiás foglalkozásokon próbáltak orvosolni.
(Az interjúban egyébként – nem mellesleg – elárulja, hogy nem ez az első alkalom, amikor eltörik az állkapcsa, 2013-ban már átesett egy csúnya baleseten. Ahogy vállficamon, csuklótörésen és egy keresztszalag szakadáson is, amit mind edzés közben sikerült begyűjtenie.)
Végül, de nem utolsó sorban: Zac Efron nem véletlenül tartja távol magát a közösségi média gyakran káros és mérgező mindennapjaitól, lemaradva az ilyen típusú gyanúsítgatásokról. A színész szerint képtelen lenne elvégezni a munkáját, ha folyton azt kellene követnie és megemésztenie, mit gondolnak róla mások.