Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Nem akármilyen autót villantott az Audi!

A négykarikás vállalat száz darab limitált kiadású Audi TT RS Coupé iconic modellel ünnepli az Audi TT Coupé 25 éves jubileumát Európában. Ezek az autók, csakúgy, mint valamennyi Audi TT modell, Győrben, az Audi Hungariánál készülnek. 

A limitált széria az RS modellek egyedi Nardo szürke színében készül. A legendás olasz Pista di Nardo versenypályáról kapta a nevét, ahol az RS modellek rótták első tesztköreiket. Az autó elegáns megjelenését tovább fokozzák a fekete fényes és matt külső elemek. A nem mindennapi járműveket a szintén az Audi Hungariánál gyártott legendás öthengeres motor kelti életre. Az autó 294 kW (400 LE) teljesítményével és 480 newtonméter maximális forgatónyomatékával mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h sebességre.

Az Audi Hungariánál 1998-ban, a TT Coupé sorozatgyártásával vette kezdetét a járműgyártás, azóta már több mint 1,5 millió autó készült Győrben, köztük több mint 650 000 Audi TT. A TT Coupé és Roadster változatok mellett az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek gördülnek le a győri gyártósorról.