Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tele van a hócipőd a városi dugókkal és a parkolóhely-kereséssel? Az alábbi cikkben 4 olyan települést sorolunk fel, ahol semmi szükséged nincs autóra!

Velence, Olaszország

A mesebeli olasz várost nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni. Velence szűkös utcáin még ha akarnának sem tudnának autók közlekedni, sőt, még a kerékpárok is ki vannak tiltva – írja a The Mayor.

Egyesek szerint Velence Európa legnagyobb, kizárólag gyalogosoknak fenntartott városa. Ugyan a legtöbben gyalog közlekednek errefelé, a gondolák, és az időnként meglehetősen hangos motorcsónakok sem számítanak ritkának.

Hallstadt, Ausztria

A szomszédunkban található Hallstadt ugyan közel sem olyan híres mint Bécs vagy Salzburg, azonban a település rendszeresen felkerül a különböző nemzetközi toplistákra. Ráadásul gyakorlatilag teljesen autómentes.

Az UNESCO világörökségi helyszín szélén azonban parkolóhelyeket alakítottak ki, ahol a turisták, illetve az ott dolgozók problémamentesen le tudják tenni a járművüket. A városközpontba azonban a sorompók miatt nem lehet autóval bejutni.

 

Rovinj, Horvátország

A sokszor Dubrovnik és Split árnyékában lévő Rovinjra sokan csak Horvátország legnagyobb sétálóutcájaként szoktak hivatkozni.

Fontos, hogyha az óvárosban foglalsz szállást, kérdezd meg, hogy biztosítanak-e parkolási lehetőséget a közeli parkolókban, és ingyenes transzfert a hotelbe. Az óvárosi szállodák ugyanis általában golfkocsikat használnak, hogy vendégeiket a parkolóhelyekről a komplexumba szállítsák.

Loutro, Görögország

Loutro Kréta nyugati részének déli partján, egy azúrkék öbölben található, a településre azonban csak hajóval vagy gyalog lehet eljutni.

Az egész falu mintegy 300 lakost számlál, az utak száma pedig még ennél is kevesebb, egész konkrétan nulla.