Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Nem csak divat, hasznos viselet is a kutyaruha

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Általában a gazdák fő szempontja a vásárlás során nem csak a divat, sokkal inkább az, hogy a kiválasztott garnitúra megfelelő módon védje a házi kedvencet. A lakásban tartott kutyák szőre ugyanis nem úgy alkalmazkodik a hideghez, mint az udvaron élő társaiké.

Az esőkabátokat az év minden szakában hordhatják a négylábúak, de az őszi esőzéseknél kifejezetten hasznos darab. 

Természetesen vannak még kételkedők, akik azt mondják, hogy nem kell a kutyának, mert van bundája, de ez nem teljesen igaz. Ugyanúgy kell a kutyáknak is öltözet, az egészségük megóvása érdekében, hiszen a mai "panelkutyusok" szőke egészen máshogy alakult az évek során. Az ő szőrük nem erősödik meg, mert a lakásban lévő hőmérsékletet szokják meg.

A szakemberek azt tanácsolják, a ruhadarab kiválasztásánál a legfőbb szempont mindenképp az állat egészségének megóvása legyen. 10 fok alatt javasolják a beöltöztetést, ráadásul számtalan olyan ruha létezik, amelyek hámmal kombinálhatók, vízhatlanok, sőt, akár a legújabb divatot is képviselik.