Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem közelednek az álláspontok az Audi és a szakszervezet között

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra tárgyalóasztalhoz ült az Audi Hungaria és a Audi Hungaria Független Szakszervezete.

A munkáltató továbbra is két elemmel kívánja figyelembe venni a 2023-as évi inflációt:  

  • Egységes 12 %-os alapbéremeléssel 2023. április 1-től,  
  • 6 %-os külön kifizetéssel 13 hónapra vonatkozóan (2023. április 1. – 2024. március 31-i időszak között). Ennek kifizetési alapja a 2023. március 31-i alapbér és mozgóbér összege. A külön kifizetés havonta egyenlő részletekben történik (a 13. rész a 13. havi fizetéssel egyidejűleg). 

 Amennyiben a KSH által közzétett, 2023-as éves infláció magasabb az előre rögzítettnél, akkor az eltérést a vállalat 2024. április 1-i hatállyal, 2023. 04. 01. – 2024. 03.31. időszak vonatkozásában egyösszegben kiegyenlíti. Ennek kifizetési alapja a 2023. március 31-i alapbér és mozgóbér összege. Az ajánlat további elemei az előző ajánlathoz képest változatlanul érvényesek.  
 

A Szakszervezet véleménye szerint a most átadott béremelési javaslat még egyáltalán nem tükrözi a munkatársak megbecsülését. Közölték: a most átadott javaslat az előző munkáltatói béremelési javaslathoz képest olyan csekély mértékű, ami véleményük szerint még egyáltalán nem hozza közelebb egymáshoz a két tárgyaló felet és egyben nem mutatja azt, hogy a megállapodás rövid időn belül elérhető közelségbe tudjon kerülni majd.  
 
 A szakszervezet vállalta, hogy a következő bértárgyalási fordulóra újabb követelést fog átadni a munkáltatói oldal részére.