Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősz sokaknak nem a kedvenc évszaka, hiszen magával hordozza a hűvös reggeleket és az esős időszakot, de mint minden évszaknak, ennek is meg vannak a szépségei. Gondoljunk csak a színes levelekre és a gyönyörű fákra. Ezekből hoztunk pár példát.

Kislevelű kacsurafa

A Kislevelű kacsurafa az egyik leglátványosabb őszi színű fa, amely szeptembertől novemberig sárga és skarlátvörös színekben pompázik. Nem csak gyönyörű, de a leveleinek köszönhetően, édes illatot is áraszt magából. Ázsia egyik legnagyobb lombhullató, amely hazánkban csak közepes méretűre nő.

Vörös juhar

A vörös juhar az őszi hónapokban pompás látványt nyújt. Akár 25 méter magasra is megnőhet, így a nagyobb kertek színfoltja is lehet. Élénkpiros levelei különösen feltűnővé teszik ezt terebélyes lombhullató fát.

Amerikai ámbrafa

Az Amerikai ámbrafa az egyik legnépszerűbb fa, amelyet kifejezetten az őszi színei miatt termesztenek. Látványos, csillogó, élénkvörös és bordó, csillagszerű lombozatot hoz, ami a szezon egyik fénypontjává teszi. 10-12 méter magasra nő.

Európai bükk

A bükkfák jól illeszkednek a közép-európai országok kertjeibe, mivel számos talajtípusban megélnek. A Magyar-középhegységben 600 m fölött erdőalkotó, többek közt a Gödöllői-dombság területén is él. A fa régi levelei télen is a növényen maradnak. A bükk ősszel dús, rozsdabarna leveleket hoz, amelyek meleg színfoltot kölcsönöznek a hidegebb hónapoknak.