Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem tárgyalja a közgyűlés Prédl Antal lemondását, tehát nem lesz most váltás a Győr-Szol élén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Gratulálok a győzelemhez, sikeres öt évet kívánok Pintér Bencének” – így kezdődött kedden a győri közgyűlés. Ezt követően pedig elfogadta a képviselő-testület az eredeti napirendi pontokat, ami azt jelenti, hogy nem tárgyalják Prédl Antal Győr-Szol-elnök esetleges lemondását, amelynek az elmúlt napokban híre ment.

Múlt vasárnap jött ki Pintér Bence közleménye arról, hogy a Győr-Szol jelenlegi vezetője a tudomása szerint lemond és a helyére Németh Zoltán fideszes politikust teszi pozícióba Dézsi Csaba András. Pintér úgy fogalmazott, hogy „Dézsi puccsra készül a város jövője ellen” azzal, hogy Németh Zoltánt nevezi ki a Győr-Szol élére.

A „puccsről” szóló híresztelést megerősítette Dézsi Csaba András vasárnapi bejegyzése, amelyben bejelentette, hogy a “Győr-Szol elnök-vezérigazgatója lemondott”. A posztot aztán levette az oldaláról.

Nem lesz tehát puccs, ha Pintér Bence szavait használjuk, sem váltás Győr legnagyobb cégének élén. A keddi közgyűlésen a képviselők sorra fogadták el az eredeti napirendi pontokat, vita, hozzászólás nem érkezett az előterjesztésekhez. A napirendi pontok megszavazása így mindössze 23 percig tartott, és ebben benne volt az ülés elején tartott díjátadó is. „Csúcsot döntöttünk” – tette hozzá a végén Dézsi Csaba András.

Napirend után azonban Pollreisz Balázs szocialista képviselő rákérdezett, hogy most lemondott vagy sem a Győr-Szol elnöke? Dézsi azt válaszolta, hogy Prédl írt neki egy levelet, amelyben jelezte felmondási szándékát, de ő azt írta neki, hogy a munkájára még szükség lenne. „Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy milyen hangulat van a választás után a városban, hogy egy sikeres munkát végző vezető fejében megfordul a felmondás lehetősége.” Dézsi szerint nyugalomra, békességre és összefogásra van szükség. „Biztosítottam az igazgató urat, hogy a bizalom megvan iránta.”

Dézsi Csaba Andrást a fűnyírásról és a szúnyogokról is kérdezték, szerinte a szakemberek végzik a dolgukat, de az áradás utáni pangó vizeknél nehéz a védekezés. Össze kell fogni a szomszédos településekkel, mert hiába irtja Győr a szúnyogokat, ha a környékbeli településekről átfújja azokat a szél. „Ez szakma, a kémiai szúnyogirtásra van lehetőség, de osztatlan sikert nem biztos, hogy okoz.”