Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem unatkoztak a katasztrófavédelemnél a múlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen heten sérültek meg.

Két személyautó ütközött hétfő délelőtt Sopronban, a Győri úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. A két kocsiban összesen hárman utaztak, közülük egy embert könnyű sérülésekkel kórházba vittek a mentőszolgálat munkatársai.

Egy kamion pótkocsijának fékrendszere meghibásodott, befogott, majd a tárcsa beizzott szerda kora este az M85-ös autóút 11-es kilométerénél, a Szombathely felé tartó oldalon. A csornai hivatásos tűzoltók visszahűtötték a felizzott féktárcsát, majd a következő pihenőbe kísérték a járművet, ahol hőkamerával átvizsgálták a szerelvényt, de nem találtak további felhevült részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres viskó csütörtök hajnalban Sopron és Harka között, a 8645-ös számú út mentén. A soproni hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat. A tűz keletkezésekor az épületben tartózkodó embert súlyos égési sérülései miatt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Két személyautó ütközött péntek kora délután a 83-as főút 60. kilométerénél. A balesethez a győri hivatásos tűzoltók és a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Tizenöt darab körbála égett szombat este a 8505-ös út mellett, Mosonmagyaróvár és Levél között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Munkájukat erőgép is segítette a helyszínen a terület betárcsázásával.

Két autó karambolozott vasárnap délután Győrben, a Pálffy hídon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, felitatták az úttestre kifolyt hűtővizet és a rendőrség helyszínre érkezéséig irányították a hídon egy sávon haladó forgalmat. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.