Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sokan jelölték meg első helyen a Széchenyi István Egyetemet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel öt és fél ezren jelentkeztek idén első helyen a győri Széchenyi István Egyetemre, majdnem annyian, mint a rekordszámokat hozó tavalyi évben. Az intézmény ezzel megerősítette helyét a legjobb hazai felsőoktatási intézmények között. Az adatok alapján a fiatalok pozitívan értékelik az egyetem magas színvonalú képzéseit és európai színvonalú infrastruktúráját.

Az Oktatási Hivatal most közzétett adatai szerint 5433-an jelölték meg első helyen a Széchenyi István Egyetem valamely képzését az idei felvételi eljárásban, míg az összes jelentkezés száma – hiszen egy fiatal több szakot is megjelölhetett – megközelíti a 20 ezret. A rendkívül magas számok kis híján elérik a tavalyi rekordokat, ami annak tükrében különösen nagy szó, hogy a középiskolai rendszer változása miatt ebben az évben a technikumokból jóval kevesebben tanulnak tovább. Mindez az adatok alapján az országban a hetedik legnagyobbnak számító intézmény növekvő presztízsét és vonzerejét mutatja.

A legtöbben a járműmérnökire, a gazdálkodási és menedzsmentre, a kereskedelem és marketingre, valamint a gépészmérnökire szeretnének bejutni, de vonzónak bizonyultak többek között a közlekedésmérnöki, a tanító, a gyógypedagógia, a nemzetközi tanulmányok, a turizmus-vendáglátás és a szülészeti-nőgyógyászati szonográfia szakok, valamint a designképzések is. Az új képzések közül különösen sokan választották egészségügyi menedzser, valamint a modern technológiák és kiberbiztonság joga mesterszakokat.