Nemcsak tanítanak, szájmaszkot is varrnak

szájmaszk

A digitális oktatás mellet textil szájmaszkok gyártásával is foglalkoznak a  Győri Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumának szaktanárai a koronavírus-járvány idején – tudatta közleményében Győr önkormányzata.

Bár az intézmény nem az önkormányzat fenntartásában áll, a szaktanárok örömmel segítenek a helyi igények kiszolgálásában, a város szociális intézményeinek, idősotthonainak minőségi, mosható textil szájmaszkokkal történő ellátásában. Tegnap újabb textil szájmaszkok érkeztek a győri önkormányzathoz.

„Eddig összesen 600 db textil szájmaszkot kaptunk az intézménytől, amelyeket az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, valamint a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat számára juttattunk el. Kaukerné Kovács Edit intézményvezetővel rendszeresen konzultálunk, hiszen ők addig dolgoznak a maszkok gyártásán, amíg arra szükség van. Hálásak vagyunk, hogy a digitális munkarend mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszik a részüket, minden segítség jól jön” – mondta Dr. Pergel Elza, Győr egészségügyi és szociális ügyekért is felelős alpolgármestere.

A maszkok varrása folyamatos, szerdán érkezik a következő adag.

(A kiemelt kép forrása: pixabay.com)

Szerkesztő, riporter