Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nemcsak a harcjárművek, a muníció is hazánkban készülhet

Mint arról már beszámoltunk, a honvédelmi miniszter az október 31-én tartott sajtótájékoztatón jeletette be, hogy hamarosan Gidrán harcjárműveket fognak gyártani Győrben. Ma a Honvédelmi Minisztérium közleményben adott tájékoztatást arról, hogy nemsokára már a muníció is hazánkban készül. 

Magyarországi lőszergyártásról írt alá szándéknyilatkozatot az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. valamint az olasz Beretta vállalatcsoport képviseletében a tulajdonos, Pietro Gussalli Beretta, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ellenjegyzésével, Budapesten. – írja a honvedelem.hu.

Az N7 védelmi ipari holding és a nagy hagyományokkal rendelkező olasz Beretta vállalatcsoport közti szándéknyilatkozat aláírásával két új – a Magyar Honvédség számára nagyon fontos – lőszerfajtát is Magyarországon gyártanak majd. – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A miniszter arról beszélt, hogy a 7.62mm-es és a 12.7mm-es lőszer többek között a már jól ismert Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez szükséges. Mindkét eszköz gyártása Magyarországra került, nemsokára pedig már a muníció is hazánkban készül.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, a jelenlegi biztonsági helyzetben mindkét lőszertípusra kiemelten nagy igény mutatkozik, a hazai gyártással azonban növelhető az ellátásbiztonság. Ezzel egyidőben pedig hosszútávon exportgyártásra is berendezkedhetünk, így növelve és erősítve a magyar gazdaságot.

 

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Kép: MTI