Nemzetközi hírek – 8 ezer felett van az Ausztriában fertőzöttek száma

Koronavírus rendkívüli

Ausztriában már 8 ezer felett van a fertőzöttek száma, kórházban 774 vannak,  a legtöbb haláleset Bécsben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában történt. Dániában már 2400 körül van a fertőzöttek száma. Mutatjuk a legfrissebb nemzetközi híreket. 

Szombaton délután 8 ezer fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Ausztriában. Az OE 24 az Egészségügyi Minisztérium adataira hivatkozva közölte azt is, hogy kórházban 774-en vannak, 135-en intenzív osztályon fekszenek.

Ugyancsak a tegnap délutáni adatok szerint 75 áldozatot követelt a vírus, a legtöbben Bécsben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában hunytak el. A kórból már több mint 400-an gyógyultak fel. Az elmúlt négy napban átlagosan 17,2 százalékos volt a betegszámemelkedés, egy héttel ezelőtt még 23 százalékot mutatott ugyanez a statisztika.

Stern honlapján arról is lehet olvasni, hogy a dán miniszterelnök szerint már nem kell hónapokig fenntartani a kényszerintézkedéseket. Az ország az elsők között zárta le határait, illetve nem nyithattak ki azok az intézmények, köztük óvodák, iskolák, éttermek sem, ahol egyszerre több ember tartózkodik, sőt megtiltották azt is, hogy tíznél többen találkozzanak. Az korlátozások április 13-ig tartanak, meghosszabbításuk egyelőre bizonytalan.

Dániában jelenleg 2.400 körül van a fertőzöttek száma, és görbe továbbra is emelkedést jelez.

Szerkesztő, riporter