Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nők a tudományos pályán címmel minikonferenciát rendezett a Széchenyi István Egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz illeszkedik a győri Széchenyi István Egyetem minikonferencia-sorozata, amely a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül külső előadók meghívásával. A legutóbbi rendezvény fókuszában az állt, hogyan segíthetjük elő a nők nagyobb szerepvállalását a tudományos világban.

 

A Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központjában minikonferencia-sorozat kezdődött idén „Nők a családban, társadalomban, tudományban” címmel. A havonta megtartott programok vendégei olyan nők, akik szakmai sikereikkel, eltökéltségükkel sokak példaképei lehetnek.

 

A panelbeszélgetésen a résztvevők olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogyan látjuk a nők szerepét a tudomány mai világában, és milyen módon kellene a tudománynak a globális békét és a fenntartható fejlesztési célokat szolgálnia. Magyarország világraszóló tudományos sikerének apropóján szó esett a Nobel-díjasok kiválasztásának szempontjairól is.