Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zacher Gábor toxikológus szerint: nem az alkoholistáké a száraz november. A szakember rámutatott, amennyiben egy alkoholista hirtelen abbahagyja az alkoholfogyasztást, úgy nagyon súlyos következményekkel számolhat.

Az alkoholmegvonás tünetegyüttesébe ugyanis akár bele is halhat az illető. Ugyanakkor rámutatott, a száraz november határozottan jó dolog, csak épp nem a leszokásra való. A toxikológus úgy véli, ez egy remek alkalom arra, hogy az ember tesztelje magát.
 

Zacher Gábor kiemelte:

„Az a szociális ivó, aki időnként elmegy haverokkal, vagy otthon, este vacsora után, megiszik egy vagy két pohárral, és mondjuk, huszadikáig eszébe sem jut, hogy még nem ittam egy kortyot sem, akkor ott semmi baj nincsen.”

A szakember hangsúlyozta, amennyiben valakiben már másodikán-harmadikán ott motoszkál, hogy jó lenne meginni egy fröccsöt vacsora után, alapvetően nem jelent rosszat, de jelenthet.

Zacher Gábor szavai alapján nem tulajdonít különösebb jelentőséget a száraz novembernek, hiszen az utána következő december általánosságban véve nem a visszafogott fogyasztási szokásokról híres.