Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyakon szúrta az ismerősét és elvette a pénzét

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki nyakon szúrta az ismerősét és elvette a pénzét. 

A vádirat szerint a 30 éves férfi idén tavasszal Mosonmagyaróváron kábítószert szeretett volna beszerezni, de ez azért nem sikerült neki, mert arra nem volt elég pénze.

Aznap, véletlenül megpillantotta Mosonmagyaróváron a kerékpározó sértettet, akire rákiabált, hogy „Kinyírlak, mert nem segítettél rajtam!” Utána ment és egy rövid szóváltást követően megtámadta a kerékpárost, akit ököllel többször meg is ütött. A földre kerültek, verekedtek, aminek egy autó dudálása vetett véget. Az autó ugyanis nem fért el tőlük az úton. 

A kerékpáros elindult a helyszínről, de a vádlott nem hagyta annyiban. Újra a sértett után ment, ismételten megütötte a sértettet, majd elővette a zsebében lévő 6.5 cm pengehosszúságú kést és azt egyetlen kaszáló mozdulattal a sértett nyakába szúrta. Ezt követően felvette a földről a sértett tulajdonát képező, odaesett 5.000 forintos bankjegyet, majd távozott a helyszínről.

A sértettet életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre.