Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyolc centis ollóval szúrt meg egy embert, életfogytiglant kapott

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emberölés kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy többszörösen visszaesőnek minősülő férfit, aki ollóval támadott meg egy embert – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be.  Egy idősebb lakó távozásra szólította fel és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. Dulakodás alakult ki közöttük és a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy nyolc centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A dulakodást meghallották a sértett családtagjai, oda siettek, amire a támadó elmenekült. A sértett mellkasát két szúrás érte, a sérülések nyolc napon belül gyógyultak. A súlyosabb következmény a szerencsének és a sértett eredményes védekezésének volt köszönhető – írta a fellebbviteli főügyészség a közleményben.