Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ököllel ütötte a bíróság ajtaját, majd letolt gatyával mutogatta magát az utcán

Az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat a férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi még nyáron kerékpárral érkezett a bíróságra; biciklijét egy jelzőtáblához láncolta. Egy rendőr figyelmeztette, hogy a járgány nem lesz jó helyen, mert akadályozza a szolgálati autók parkolását. A férfi ekkor visszament az épületbe, és a bíróság egyik alkalmazottjától megkérdezte, hova zárhatja le kétkerekűjét. Miután útbaigazították, dühöngve távozott az épületből, a hangoskodást azonban az utcán is folytatta. Szidta a teremőröket, majd visszafutott a bejárathoz: ököllel ütötte az ajtót, és obszcén szavakat kiabálva követelte, hogy engedjék be. 

Mivel nem jár sikerrel, hangoskodott még egy kicsit, az ajtót is tovább ütötte. Egy idő után azonban feladta, majd a közeli gyalogátkelőhelynél letolta az alsónadrágját, hogy megmutassa az arra járóknak "a bíróság miatt mekkora heresérve van". A rendőrök fékezték meg. 

A vádlott terhére rótt cselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.