Olaszországi friss híreink!- Koronavírus infók nemzetközi sajtófigyeléssel

olaszországi fertőzés

Olaszországban, aki ki szeretne menni a karanténból, annak eddig is egy dokumentumot kellett magával vinnie, de ez a dokumentum most sokkal szigorúbb lett.

A március 11-i, a 20-i és a március 22-i egészségügyi miniszter rendeleteinek fertőzést korlátozó intézkedéseinek ismeretében a következő döntés született:

A lakosság mozgásának lehetőségeit jelentősen korlátozzák az ország egész területén:

csak az mehet ki, akinek:

– nincs karanténban, nincs pozitív Covid19 tesztje

– tudatában van a következményeknek a fent említett elszigetelési intézkedések be nem tartása esetén.

A kimozdulást az határozza meg, hogy:

– bizonyított munkavégzés- címmel igazolva

-abszolút sürgősség (különböző települések közötti átjárás)

– szükséghelyzet

– egészségügyi okokból

Ebben e tekintetben kijelenti, és adatokkal igazolja, hogy….dolgozik, orvoshoz kell mennie, visszatért külföldről, vagy egyéb különleges oka van a kijárásra.

Íme a dokumentum:

kijárási dokumentum

 

Ezekre az intézkedésekre azért is van szükség, mert koronavírus-vészhelyzetre vonatkozó adatokat nézve, Borelli felhívja a figyelmet arra, hogy az út még mindig hosszú és összetett. Olaszországban és különösen Lombardiaban az áldozatok száma (6820) és az összes fertőzött (69 176) száma továbbra is növekszik.

Számok Olaszországban:  összesen 69 176 ember teszteltek pozitív koronavírussal. Jelenleg 54 030 pozitív ember él, ami 3612 növekedést jelent a tegnaphoz képest. Angelo Borrelli, a polgári védelem vezetője ismertette. 8326 ember gyógyult meg, ami 894 egységnyi növekedést jelent a tegnapihoz képest. 6820 halt meg, 743-kal több, mint a tegnapi általános adat, de ezt a számot csak akkor lehet megerősíteni, ha az Istituto Superiore di Sanità megállapította a halál tényleges okát.

A elszigetelési intézkedéseket július végéig nem hosszabbítják meg. Ezt a Felső Egészségügyi Tanács elnöke, Franco Locatelli állította a polgári védelemről szóló sajtótájékoztatón. “A kiemelési intézkedések, különösen a nem alapvető fontosságú munkára és társadalmi tevékenységekre irányuló intézkedések időtartama – hangsúlyozta – április 3-ig tart, és az előző napokban a járványügyi fejlődésnek megfelelően meghozzák a szükséges döntéseket”.

Lombardia tartományokban egyre növekszik a koronavírus-fertőzés. Bresciában jelenleg 6 298 eset fordul elő, 393-zal nőtt. A második tegnap a milánói fertőzések száma: 375, ami a pozitívok számát 5701-re növeli. Ez a növekedés magasabb, mint Bergamoé, ahol tegnap 257 új esetet regisztráltak összesen 6728 ember számára a Covid-19-sel. A 324 növekedés Monzában is (tegnap 22 volt, Gallera azt mondta, hogy tegnap nem töltötték be a laboratóriumok összes adatát), és 1 454 beteg volt. Milánó városában 2297 fertőzött, 121 növekedéssel, amely – tekintettel az “exponenciális növekedés” félelmére – ehelyett behúzta a féket.

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó