Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első helyen debütál a 'Vampire', Olivia Rodrigo új dala a Billboard Hot 100-on. A szombati listafrissítéskor kerül a No.1 pozícióba a dal.

Nemcsak az új dal volt várva várt, hanem az új Olivia Rodrigo album is. Az amerikai színész-énekesnő a korábbi, Sour című albumát – amelyen a nagysikerú Drivers Licence is található – az egyetlen nagysikerének gondolták a zenei szamemberek, s azt rebesgették ezt a sikert nem tudja megugrani a hölgy. Nos, a 'Vampire-t' hallgatva kijelenthetjük: már túlszárnyalta saját, korábbi sikereit.

A Billboard Hot 100 listájára felkerülni nagy dolog. A Hot 100 ugyanis egyesíti az összes elérhető hivatalos stream-et, rádiós és eladási adatokat, s ez alapján állít fel egy rangsort. Olivia Rodrigo is kitörő örömmel fogadta a tényt, hogy szombattól ott láhatja a 'Vampire' című dalát a Billboard Hot 100 No.1 pozíciójában. Az énekesnő második albuma szeptember 8-án érkezik az információink szerint. A Guts című korongról a 'Vampire' az első megjelentett kislemez.

Érdekes belegondolni, hogy a "V" kezdőbetűs dalok már többeknek hatalmas sikert – esetünkben Billboard Hot 100 No.1-t – hoztak. Íme a lista:

'Vampire' Olivia Rodrigo, 2023
'Viva La Vida' Coldplay, 2008
'Vision of Love' Mariah Carey, 1990
'Vogue' Madonna, 1990
'Venus' Bananarama, 1986
'Venus' The Shocking Blue, 1970
'Venus' Frankie Avalon, 1959

photo: billboard.com, Olivia Rodrigo