Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 29. alkalommal meghirdettet Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyét.

Még nyáron látogatottak el a szervezőbizottság szakemberei Győrbe, hogy személyesen zsűrizzék a környezetszépítő versenyen résztvevő településeket. Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai értékelésekor számos dologra figyelt. Egyebek mellett a település gondozottságára és tisztaságára, egységes képére, a fenntarthatósági és fejlesztési tervekre, a település zöldfelületi programjára, fejlődésére. Mindezek mellett a közösségi részvételre, a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, látogató- és vendégbarát szemléletére, az önkormányzat erőfeszítésére, fenntartói szerepére és stratégiai gondolkodására, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjaira és eredményeire, valamint a korszerű hulladékgazdálkodásra és megújuló energiafelhasználásra is.

A városban idén különös figyelmet szenteltek a virágosításra, ezért több, mint 100.000 palántát ültetettek és gondoztak a szakemberek a Győr-Szol munkatársainak segítségével.  

A versenyen Győr az Országos Arany Rózsa minőségi díj – város kategória fődíjasa lett, melynek díját Radnóti Ákos alpolgármester vette át.