Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Összefognak a bűnmegelőzésért

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron megye is csatlakozott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által működtetett megyei bűnmegelőzési hálózathoz.

Az ünnepélyes alakuló ülésen a testület tagjai elfogadták az ügyrendet, illetve összegezték, melyek azok az erőforrások, amelyek felhasználásával a jövőben kialakítandó megyei stratégia feladatait a leghatékonyabban valósíthatók meg, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság. 

A szervezet a megyei bűnmegelőzésben érintett szereplők megszólításával, a helyi szintű stratégia kidolgozásával, a térség bűnmegelőzési programok koordinálásával járul hozzá a prevenciós feladatok hatékony végrehajtásához. Tagjai között állami, önkormányzati és civil szervezetek, valamint oktatási intézmények is szerepelnek. 

A tanács évente legalább négy alkalommal ülésezik, hogy megvitassák az aktuális kérdéseket. Győr-Moson-Sopron megye Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya és Csongrád-Csanád megye után lett tagja a szervezetnek.