Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Óvatosságra inti a motorosokat a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyei közútjain az elmúlt időszakban sajnálatos módon több motorral közlekedő személy sérült meg közlekedési balesetben – áll a rendőrség közleményében

A motorkerékpárosoknak a következőket tanácsolja a rendőrség:

Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.

A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

A rendőrség nem csak a motorosokat, hanem az autósokat is óva inti, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Útjuk során az elsőbbségadási szabályokra figyelmeztető táblák előírásait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!